Peste 4,4 milioane de euro a fost valoarea veniturilor „din activităţi independente“ încasate în 2011 de avocatul Florentin Ţuca, managing partner al casei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, acesta fiind cel mai bine plătit manager al cărui salariu a fost făcut public. Venitul său a fost publicat în declaraţia de avere a soţiei sale, Alina Iuliana Ţuca, care este judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti.
ZF a făcut o „scanare“ a situaţiei veniturilor încasate de executivi din mediul privat care şi-au făcut publice, în declaraţiile lor de avere sau în cele ale soţilor, salariile şi bonusurile încasate din mediul privat.
O parte dintre aceste venituri au ieşit la iveală odată cu angajarea unor manageri din privat la companiile de stat în cadrul proiectului „CEO privat la stat“, iar în alte cazuri au fost publicate ca urmare a unor candidaturi la alegerile parlamentare.
Spre exemplu, Viorel Panait şi-a publicat veniturile – de peste 22.500 de euro pe lună - primite în calitate director general al operatorului portuar Comvex Constanţa în 2011 după ce a fost ales ca membru în consiliul de administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Din declaraţia sa de avere mai reiese un salariu de executiv din mediul privat al soţiei sale, Ioana Ruxandra Nicola, care este director în cadrul Rompetrol Quality Control Constanţa şi care a avut în acelaşi an venituri lunare de 4.300 de euro. Un alt salariu din privat, devenit cunoscut odată cu numirea într-o funcţie la stat, este cel al lui Adrian Mişu Manolache, CEO-ul privat proaspăt numit la conducerea Loteriei Naţionale, o companie al cărei acţionar este Ministerul de Finanţe. Manolache a încasat în 2012, din funcţia de director regional corporate în cadrul BCR, suma de 2.900 de euro pe lună, potrivit declaraţiei sale de avere publicate pe site-u