Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” organizează în perioada 17-19 mai o serie de evenimente pentru a marca aniversarea celor 77 de ani pe care prestigiosul Sat de la Şoseaua Kiseleff îi împlineşte.
La ceas aniversar, Muzeul Satului a pregătit vineri, 17 mai, un program dedicat ctitorilor Muzeului Satului, (Dimitrie Gusti - reputat profesor care a pus bazele Şcolii Sociologice de la Bucureşti şi Gheorghe Focşa) un bun prilej pentru vizitatori de a decoperi sau redescoperi acest lăcaş de cultură devenit o emblemă de identitate naţională şi un reper cultural internaţional.
Evenimentul se încadrează într-un şir de acţiuni organizate de muzeu în scopul educării tinerilor şi readucerii în conştiinţa colectivă a activităţilor legate de strategia de dezvoltare a muzeului, de la înfiinţare şi până astăzi, precum şi organizarea şi promovarea acestui program în contextul expoziţiei permanente în aer liber (expoziţii, demonstraţii ale meşterilor populari, spectacole muzicale, coregrafice, de teatru şi poezie, lansări de carte).
Sâmbătă, 18 mai, de Ziua Internaţională a Muzeelor, va fi organizată “După-amiaza Muzeului Satului”. Programul european este coordonat de Direcţia Muzeelor din Franţa, fiind destinat publicului larg pentru cunoaşterea şi descoperirea colecţiilor muzeelor. În România, programul este gestionat de Reţeaua Naţionala a Muzeelor din România (RNMR). Din motive de protejare a patrimoniului, Muzeu Satului a adaptat programul sub genericul ; “După-amiaza Muzeului Satului”. Programul cuprinde: micro-expoziţii, spectacole de muzică şi poezie, lansări de carte, teatru, ateliere de creaţie interactive, team-building-uri, concursuri, programe de socializare.
Duminică, 19 mai, de Ziua Satului Românesc, la 133 de ani de la naşterea poetului Tudor Arghezi, Muzeul Satului a pregătit un program cu momente de muzică, poezi