Daca detii un smartphone sunt sanse foarte ridicate ca, de undeva, un hacker sa incerce sa fure informatii confidentiale de pe telefonul tau.
In intreaga lume exista mai mult de un miliard de smartphone-uri si se asteapta ca numarul acestora sa se dubleze pana in 2015, deci mai multe oportunitati pentru infractorii cibernetici, scrie Yahoo.com.
In 2012, amenintarile privind securitatea telefoanelor mobile au crescut cu 200%. Dintre acestea, 95% au fost directionate catre dispozitive care ruleaza sistemul de operare Android, potrivit productorului de software de securitate NQ mobile.
Astfel, aproape 33 de milioane de dispozitive cu Android au fost infectate cu diverse tipuri de malware in 2012, de trei ori mai mult decat anul anterior. In timp ce platforma deschisa Android creeaza un mediu mai favorabil pentru inovatie, tot acest lucru o face sa fie si cea mai vulnerabila platforma.
Recent, si platforma Apple iOS a fost criticata pentru aplicatiile gratuite care transmit mai multe date personale decat alte platforme, conform unui studiu publicat de Appthority.
Potrivit directorului executiv al NQ Mobile, Omar Kahn, China, India, Rusia si Statele Unite sunt tarile cel mai puternic expuse infectarii cu virusi informatice, insa nicio tara nu este imuna la acestea, deoarece nu exista conceptul de granite digitale.
In contextul in care tot mai multi utilizatori fac tranzactii financiare de pe smartphone, platformele mobile trebuie sa fie mai sigure.
Pentru a te proteja, urmeaza urmatoarele sfaturi:
-blocheaza-ti ecranul smartphone-ului cu o parola
-nu da click pe link-uri necunoscute sau suspecte
-instaleaza un sistem antivirus.
Daca detii un smartphone sunt sanse foarte ridicate ca, de undeva, un hacker sa incerce sa fure informatii con