Focşănenii care au mers la cumpărături în Pro-menada Mall, ieri, au avut parte de o experienţă teatrală inedită, în cadrul proiectului de promovare a educaţiei non-formale „Mediascapes“. Spectacolul neconvenţional, pus în scenă de elevii Liceului Pedagogic „Spiru Haret“ din Focşani, parteneri în acest proiect, a adus în mijlocul spectatorilor aspecte din viaţa cotidiană, îmbinate cu arta şi elemente virtuale.
Reprezentaţia outdoor de teatru a fost deschisă printr-o expoziţie de fotografie intitulată „The Beauty and the... East“, în cadrul căreia un aport deosebit l-a adus artistul plastic Ovidiu Cloşcă. Acesta a încercat să impresioneze publicul pasionat de teatru labirint, oferindu-i exemple ale vieţii din Focşani, punând în valoare elemente vechi. Coordonatorul proiectului „Mediascapes“ este Lucian Branea, din partea Epsilon III Bucureşti.
Întâlnirea de ieri de la Promenada Mall este ultima din seria celor şase organizate în cadrul proiectului. „Aceasta este cea de-a şasea întâlnire în cadrul proiectului pe care îl finalizăm printr-un teatru labirint, intitulat «Medium, media şi oameni» şi printr-o expoziţie de fotografie cu imagini luate din Focşani şi care încearcă să surprindă această relaţie dintre cele trei componente ale oricărei aşezări urbane şi să pună în evidenţă lumina necunoscută a Focşaniului“, a precizat Carmen Ion, profesor la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”.
Proiectul „Mediascapes“ şi-a propus să exploreze diferitele relaţii între tipuri de spaţii, oameni şi media, descoperind interferenţe care să fie folosite ca modalităţi de educaţie informală şi non-formală. „Noi, care suntem aici, suntem un mixt de artişti educatori şi am folosit acest pretext ca să studiem diverse formule de interacţiune, între locuitori, media şi mediul urban în general şi să punem la punct nişte aplicaţii care explică mai bine sau mult mai bi