Quiche este o placinta pe care au inventat-o francezii, cu o singura foaie umpluta cu un amestec in care temelia sunt ouale, branza si smantana. Restul depinde de imaginatia bucatarului. Noi am pus multe ciuperci si avem quinche cu ciuperci.
Ingredientele sunt pentru 6-8 persoane. Ai nevoie de 250 de grame de faina, opt oua, un varf de cutit de sare, 100 de grame de unt din frigider, 1-2 linguri apa rece, iar pentru umplutura iti trebuie 200 de grame de ciuperci, 100 de grame de cascaval sau telemea, 250 de grame de smantana, piper, verdeata, doua legaturi mari de ceapa verde si nucsoara.
Cerne faina intr-un castron si adauga un ou intreg si un praf de sare. Amesteca cu o fruculita. Adauga untul taiat bucati si framanta cu degetele, adaugand putina apa, pana iti iese un aluat sfaramicios. Aduna aluatul ca o minge, inveleste-l in folie de plastic ca sa nu se usuce si lasa-l 30 de minute la frigider.
Taie cascavalul sau branza in cubulete mici. Taie si ciupercile. Pregateste o forma rotunda si adanca de cel putin trei centimetri. Unge tava cu unt si tapeteaz-o cu faina. Intinde aluatul cu sucitorul. Ridica aluat pe peretii tavii si inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita.
Caleste intr-o lingura de ulei ceapa verde, atat cat sa prinda putina culoare. Adauga ciupercile si lasa totul impreuna pentru 5-7 minute. Pune pe aluat bucatele de cascaval sau branza.
Adauga amestecul de ceapa cu ciuperci dupa ce s-a racorit putin. Bate sapte oua intregi, ca pentru omleta. Adauga smantana si mai bate putin. Pune piper, nucsoara si verdeata taiata. Toarna totul in tava peste celelalte ingrediente si se coace quiche-ul in cuptorul incins circa 40 de minute, la foc potrivit.
Este foarte buna calda, dar este la fel de gustoasa si rece.
Quiche este o placinta pe care au inventat-o francezii, c