A căzut de curând cortina peste cea dintâI ediţie a Festivalului Internaţional al Naiului “Gheorghe Zamfir” iar cei prezenţI au putut gusta din preaplinul unui suflet care, prin naiul magic şI prin compoziţiile sale, te poartă la izvorul muzicii desăvârşite ce te călăuzeşte, prin genialitatea celui care o slobozeşte în lume, la cele mai înalte trăiri de beatitudine.
Am lăsat în urmă Bucureştiul, pentru câteva zile, unde magnolia abia îşi scururase florile, şI am pornit spre oraşul Sfântu Gheorghe, unde, anul acesta, am avut norocul de a trăi două primăveri. Într-o zi senină, în care norii pufoşi mângâiau crestele semeţe ale munţilor ce purtau căciuli de zăpadă strălucitoare în albastrul splendid al cerului, nu departe de Sfântu Gheorghe, pe şoseaua ce şerpuieşte printre dealurile înverzite spre Miercurea Ciuc, am descoperit o frumoasă aşezare: Arcuş. La mică distanţă de intrarea în sat, aveam să descopăr un frumos castel, care, pe lângă tainicile poveşti pe care le ascunde între zidurile sale, îţi încântă privirea cu un peisaj de poveste, ca în vremurile de demult, când, în felurite ocazii, aici aveau loc serate excepţionale. În acest loc minunat, Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România, în parteneriat cu Asociaţia de Tineret Ecou şi Centrul de Cultură Arcuş, au organizat, în perioada 21-25 aprilie, prima ediţie a Festivalului Internaţional al Naiului “Gheorghe Zamfir”. Evenimentul s-a desfăşurat în trei localităţI: Braşov, Sfântu Gheorghe şI Arcuş.
Oraşul de sub Tâmpa a găzduit primul concert din cadrul Festivalului Internaţional al Naiului “Gheorghe Zamfir”. În ciuda unei ploi năprasnice şI al frigului pe măsură, la Biserica Romano-Catolică Sf. Petru şi Pavel, maestrul Gheorghe Zamfir a încântat publicul cu piese extraordinare, de virtuozitate, într-un “duel” naI-orgă, susţinut alături de maestrul Christian Micşunescu, sosit special de l