Dresorul de câini, mentalistul şi ventrilocul, primii trei favoriţi ai emisiunii, şi-au câştigat fanii mai întâi prin calităţi psiho-afective şi apoi artistice.
19.47, studiourile din Buftea. Unii îşi caută locuri de parcare, alţii profită de vremea bună să-şi facă plimbarea de seară, însă toţi cu acelaşi scop: să vadă finala de la „Românii au talent”, showul care a bifat recordul absolut de audienţă în al treilea sezon. Copii şi părinţi, muzicieni şi magicieni, oamenii îşi cumpără ultimele sandwichuri şi cafele ca să se înarmeze pentru o seară lungă... ce se întinde după 12 noaptea.
Grigorescu e tipul cu trucuri „şmechere”, după cum spun unii, dar şi entertainerul meticulos care-şi analizează bine auditoriul înainte de a lansa o provocare. Până la urmă, nu e chiar aşa uşor să pătrunzi în mintea umană şi să citeşti gândurile ca pe o carte de vizită, nu?
La 20.30 se dă startul, cu mai puţin zgomot decât în finala de la “Vocea României”, de exemplu, când concurenţii vocalizau pretutindeni şi holurile erau împânzite de cei mici. Ce-i drept, nici de această dată n-au lipsit copiii, însă tind să cred că au fost mai discreţi. Mulţi şi-au păstrat comportamentul naiv de a cere autografe vedetelor, astăzi când starurile sunt doar la un click distanţă, dar şi bucuria de a se poza cu vedetele pentru câteva tag-uri şi like-uri pe Facebook. Sub pretextul inocenţei lor, am cerut şi eu două autografe, ca să mă simt fan. Mentalistul Vlad Grigorescu şi barmanul Valentin Luca s-au pus la mintea mea şi au migălit nişte semnături pe foi rupte de caiet A4. Valentin, concurentul din prima ediţie de la “Românii au talent”, a venit să-l susţină pe Vlad, după câteva săptămâni în care i-a promovat talentul inclusiv pe contul său de Facebook. Vlad mai are un susţinător bazat, Cristian Gog, mentalistul câştigător din al doilea sezon, care, în semn de solidaritate, a stat depa