Ventrilocul Eduard Andrei Sandu a obţinut bronzul în finala celui de-al treilea sezon „Românii au talent“. Nea Alecu, marioneta lui haioasă, a impresionat publicul care l-a votat pe Eduard şi l-a trimis pe podium.
Edy, cum îi spun prietenii, a urcat pe scenă alături de Nea Alecu, o păpuşă pe care a mânuit-o cu o dexteritate rarisimă şi căreia i-a dat voce făcând pe ventrilocul. „Eşti un artist desăvârşit şi aş plăti oricând un bilet la spectacolul tău“, a mărturisit Mihai Petre după prestaţia acestuia în finala „Românii au talent“.„ Edi a crescut de la o ediţie la alta şi acuma ne-a demonstrat că este un artist complet. Îţi prevăd un viitor foarte mare şi un viitor foarte aglomerat“, a completat Andi Moisescu.
De altfel, chiar după prestaţia din semifinală, Eduard Sandu era unul dintre favoriţii finalei.
Tânărul, cunoscut în special în lumea artistică din Botoşani, este descris de prieteni ca având o modestie şi un talent ieşite din comun.
A evoluat timp de opt ani, după terminarea facultăţii, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu“ din Botoşani. Şi-a dat demisia în 2011, în căutarea realizării profesionale, după cum a detaliat în prezentarea pe care şi-a făcut-o înaintea intrării în semifinala concursului. A plecat la Bucureşti, unde şi-a urmat cu încăpăţânare visul, acela de a deveni un păpuşar consacrat, în ciuda nenumăratelor refuzuri.
Un amănunt puţin cunoscut lui biografia lui Eduard Sandu este acela că poartă gena unui mare artist român. Tânărul ventriloc este strănepotul lui Miluţă Gheorghiu, un actor legendar în perioada interbelică la Iaşi, rămas în analele teatrului românesc cu o interpretare de excepţie a rolului principal din piesa „Chiriţa în provincie“.
De altfel, urmaşul pare să-i calce pe urme, actorul având parte doar de critici pozitive cât timp a evoluat la Botoşani. „Eduard Sandu nu face parte din rândul actorilor