Diplomații străini aflați vineri, 10 mai, în vizită la Sibiu au dorit să afle cum administrează conducerea județului absorția de fonduri europene, problema regionalizării și care sunt relațiile dintre Consiliul Județean Sibiu și primăria municipiului Sibiu.
Delegația de diplomați străini, acreditați la Berlin, formată din 40 de membri, a sosit la Sibiu joi, 9 aprilie și vineri, 10 aprilie, au dorit să aibă o întrevedere cu administrația județeană, care s-a desfășurat la sediul Consiliului Județean Sibiu (CJS). Aceștia au fost întâmpinați de președintele CJS, Ioan Cindrea și vicepreședinții CJS, Ioan Banciu și Marcel Luca.
După o scurtă prezentare a județului din punct de vedere turistic, administrativ, economic și geografic, făcută de Ioan Cindrea, a urmat o serie de întrebări prin care diplomații au încercat să afle cum este gestionată la nivel de județ problema regionalizării, absorția de fonduri europene și care sunt relațiile dintre Primăria municipiului Sibiu cu CJS.
La întrebarea referitoare la regionalizare, Ioan Cindrea le-a spus că județul Sibiu participă activ cu specialiști la dezbaterile care se desfășoară atât public cât și în cadrul ședințelor de lucru din cadrul Parlamenului României și din cadrul Comisiei care dezbate variantele de regionalizare.
”Participăm activ prin discuții și consultări, inclusiv la Guvern, la Ministerul Dezvoltării Regionale, inclusiv la Academia Română. Specialiștii noștrii din județ sun angrenați în acest proces. Suntem în faza de a stabili criteriile după care se construiesc viitoarele regiuni. După validarea acestor criterii, trebuie produsă modificarea legislativă, Constituția și legile”, a răspuns Ioan Cindrea.
Cât despre absorția de fonduri europene, Ioan Cindrea a declarat că județul are nevoie de acești bani ca de aer pentru dezvoltare și că județul Sibiu