Coordonatorul celui mai nou proiect al Fundaţiei pentru Inventică şi Tehnologii Sustenabile „Justin Capra” (FITS) - casa Soleta Zero Energy One - a explicat care sunt elementele care definesc casa ca un concept modern de locuinţă şi ce principii o fac să fie unică în lume.
Cătălin Butmălai este membru fondator al fundaţiei şi totodată cel care coordonat construirea noului proiect. Butmălai a explicat reporterilor Adevărul care sunt cele patru principii care fac din casa Soleta Zero Energy One o locuinţă ieftină, eficientă energetic şi cu funcţii unice în lume.
Casa, cu un design modern bazat pe o construcţie avangardistă din lemn lamenar, este expusă în cadrul sediului Euro Gardens din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti numărul 42-44 (vizavi de ambasada SUA).
”În ianuarie anul trecut am început tema de inventică, care întâmplător, de această dată, a fost una sugerată de mine. Scopul fundaţiei noastre este de a face o legătură între inventică şi piaţă. Sunt mulţi inventatori în România, mulţi oameni de afaceri, dar extrem de greu găseşti idei de succes care să se transforme în produse de succes. Asta se întâmplă pentru că inventatorii de regulă sunt temători, nu prea se pricep la afaceri, văd lucrurile în felul lor, iar oamenii de afaceri nu au răbdare. Exact aici apărem noi. ”Facem rost” de idei de inventică şi le punem într-o bază de dată şi apoi an de an, în funcţie de buget, de soluţii, de parteneri hotărâm ce facem anul în curs”, explică Butmălai.
Coordonatorul proiectului are o firmă care activează în domeniul lemnului lamenar de 15 ani de zile şi sa declară a fi profesionist în acest domeniu.
Casa Soleta Zero Energy One a ajuns în stadiul actual în ianuarie şi a început să fie prezentată publicului acum circa o săptămână. Există patru principii care au stat la baza conceptului final.
Cele patru principii câştigătoare
Cei care