"Şepcile roşii" au primit vineri o veste cruntă: nu primesc licenţa pentru sezonul viitor al primei divizii. Clujenii încă speră că aprobarea planului de reorganizare le va schimba situaţia, dar trag cu urechea şi la FRF, care ar putea elimina procedura de licenţiere.
Condamnaţi de membrii Comisiei de licenţiere la retrogradarea în Liga a II-a, oficialii Universităţii au încă motive să spere. Deşi solicitarea de licenţă le-a fost respinsă şi la "apel", clujenii au fost înştinţaţi printr-o adresă că unul dintre motivele principale pentru care nu au primit "undă verde" e legat de lipsa planului de reorganizare aprobat de Tribunalul Comercial. Acest pas urmează să fie făcut pe 22 mai, iar apoi "U" va prezenta actul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, sperând într-o răsturnare a situaţiei. Persoane din Federaţia Română de Fotbal (FRF) vorbesc, însă, despre posibilitatea eliminării obligativităţii licenţierii pentru echipele care nu merg în Europa.
Univerisitatea Cluj are două variante pentru a rămâne în Liga I, asta dacă, bineînţeles, se va salva şi sportiv. Prima, cea oficială, şi cea mai probabilă, e legată de aprobarea planului de reorganizare de către judecătorul sindic, pe 22 mai. Universitatea poate invoca, apoi, la TAS, speţa Gloriei Bistriţa, formaţie care a primit licenţa din partea comisiei de apel strict pe baza planului de reorganizare. În motivarea deciziei de respingere a licenţei, membrii comisiei de apel au arătat că FC „U" Cluj se află în situaţie de observaţie până la aprobarea planului de reorganizare, astfel că datoriile nu sunt încă reeşalonate. „Nu se poate reţine reeşalonarea creanţelor clubului până când planul de reorganizare nu va fi aprobat de către judecătorul sindic", au transmis membrii comisiei de apel. Astfel, marele meci pentru „U" Cluj se va juca pe 22 mai, atunci când judecătorul sindic va avea pe masă plan