Modul în care râdem ne dezvăluie personalitatea. Aşa susţine un studiu recent al companiei britanice Lambrini, prezentat de site-ul Gentside.com.
Fie că râdem zgomotos ca Moş Crăciun sau cristalin ca domnişoarele, modul în care ne exprimăm veselia este oglinda personalităţii noastre. Astfel, cei care au un râs răguşit, cu sunete ce vin din gât sunt oamenii care îşi doresc să se facă remarcaţi, dar şi să-şi demonstreze capacităţile. La polul opus, cei care râd sacadat şi îşi acoperă zâmbetul sunt persoanele timide, care îşi doresc să pară bine-crescute.
Oamenii care au un râs unic şi contagios, uşor de recunoscut care îi amuză pe cei din jur, îşi doresc să se facă remarcaţi. Psihologii spun însă că acest râs ar putea fi şi un semn de vanitate.
Persoanele care râd sacadat şi acoperindu-şi faţa, ca nişte fetiţe, sunt timide sau vor să pară bine-crescute, respectând codul bunelor maniere.
Un râs zgomotos, de „căpcăun”, cu gura larg deschisă şi cu gesturi largi aparţine persoanelor care au ceva de demonstrat. Această atitudine relevă o anumită dorinţă de a fi ascultat şi admirat.
Râsul „şuierat”, ca o fluierătură, aparţine persoanelor discrete. Totodată, cei care râd ca şi cum s-ar reţine poate veni şi dintr-o deformare profesională, dacă locul de muncă impune sobrietate.
Râsul forţat, în care sunetul şi mişcarea gurii sunt prezente, dar partea superioară a feţei rămâne impasibilă şi neutră, sugerează că respectiva persoană se află într-o situaţie în care este obligat să zâmbească. „Acest tip de râs este o stratagemă utilă pentru a râde în urma unor glume răsuflate făcute de superiorul dumneavoastră ierarhic”, spun autorii studiului.
Această cercetare a fost realizată de compania britanică Lambrini, care produce mai multe sortimente de cidru de pere.
Provocarea pe care nimeni n-o poate trece: încearcă să NU râzi, dacă poţi -