Reprezentanţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) şi cei ai Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) caută soluţii pentru deblocarea situaţiei în care se găseşte compania energetică de mai bine de două săptămâni. Astfel, în aceste zile vor avea loc discuţii în vederea modificării unui ordin emis de către ANRE care stabileşte ordinea intrării în sistem a producătorilor de energie şi a cărui formă actuală defavorizează evident producătorii de energie termo. La vremea adoptării acelui ordin, fosta conducere a CEO nu a avut niciun fel de obiecţie.
Proiect de modificare a unui ordin ANRE care defavorizează CEO
Administraţia CE Oltenia consideră că dorinţa de colaborare între ANRE şi producătorii de energie electrică va duce la o competiţie corectă pe piaţa de energie, benefică tuturor participanţilor. Directoratul CEO îşi exprima satisfacţia, la finele săptămânii trecute, prin intermediul unui comunicat de presă, „pentru intenţia de schimbare imediată a Ordinului ANRE nr.33/30.08.2012 privind instituirea unor reguli pe piaţa de echilibrare aplicabile producţiei de energie electrică ce beneficiază de sisteme de promovare. Aducerea capacităţilor de producţie a CE Oltenia într-o stare minimă de funcţionare este o măsură pentru siguranţa alimentarii cu energie electrică a Sistemului Energetic Naţional”, se arată în documentul emis de către compania energetică.
Conducerea CEO şi reprezentanţii ANRE vor avea discuţii în vederea elaborării unui proiect de modificare a acelui ordin de dispecerizare, a cărui formă actuală defavorizează producătorul de energie termo.
Bălăşoiu, fără reacţie la ordinul care a închis CEO timp de două săptămâni
Practic, Directoratul CEO încearcă să repare greşeala fostei conduceri a companiei, care nu a avut obiecţiuni la momentul adoptării acelui ordin.
Havrileţ: Nu sunt motiv