O grupare infracţională organizată a fost destructurată de poliţiştii specialişti ai Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din I.G.P.R. şi procurori D.I.I.C.O.T.. Pentru probarea activităţii infracţionale au fost efectuate 31 de percheziţii domiciliare, în patru județe, 23 fiind numai în Gorj. Acţiunea a vizat probarea activităţii infracţionale a unui grup infracţional organizat, specializat în infracţiuni la regimul armelor, respectiv contrabandă, operaţiuni fără drept cu arme şi muniţii, deţinere ilegală de arme şi muniţii şi braconaj cinegetic. Membrii grupării sunt suspectaţi de sustragerea din străinătate – din Franţa şi introducerea frauduloasă în România a mai multor arme letale (arme de vânătoare şi pistoale cu glonţ) fără respectarea prevederilor legale şi vânzarea sau împrumutarea acestora către cunoscuţi şi prieteni din zonele de domiciliu pentru folosirea la comiterea de infracţiuni (braconaj, cu violenţă etc.).
Concomitent cu efectuarea percheziţiilor domiciliare, au fost efectuate 10 controale la persoane fizice şi juridice, deţinători legali de arme, ce au vizat verificarea modului de păstrare şi asigurare a securităţii armelor deţinute.
În urma acţiunii au fost descoperite şi indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 8 arme (5 arme tip WUM, o armă de vânătoare, 3 neletale cu gaze) şi 109 cartuşe deţinute ilegal.
De asemenea în baza mandatelor de aducere, au fost conduse la sediul Parchetului 13 persoane, în vederea continuării cercetărilor. Trei dintre acestea au fost reţinute pentru 24 ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă.
O grupare infracţională organizată a fost destructurată de poliţiştii specialişti ai Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din I.G.P.R. şi procurori D.I.I.C.O.T.. Pentru probarea activităţii infracţionale au fost efectuat