Braşovul se va concentra pe atragerea investitorilor străini prin intermediul Agenţiei Metropolitane care a înfiinţat un departament specializat în acest sens, ce va fi condus de directorul adjunct al AMB, Ovidiu Fodor. Acesta a precizat că o serie de proiecte în Planul Integrat de Dezvoltare al Braşovului pe perioada 2007 – 2013 nu au mai fost realizate, cauza principală fiind lipsa unei surse de finanţare. „Pentru a evita acest lucru, în cazul în care respectivele proiecte nu obţine o finanţare guvernamentală sau europeană şi sunt peste posibilitatea bugetelor locale, pentru perioada 2014 -2020, soluţia optimă ar fi găsirea unor parteneri privaţi dispuşi să se stabilească şi să îşi deschidă afaceri în zona noastră”, a explicat Fodor.
Directorul adjunct al AMB a precizat că atragerea unor investitori poate fi făcută prin oferirea unor pachete motivaţionale din partea autorităţilor locale, care să includă, de exemplu, unele facilităţi fiscale, dar şi asigurarea terenurilor şi a utilităţilor, fără a percepe taxe, în vederea derulării unor investiţii.
„În urma unor analize statistice, a rezultat un declin demografic foarte mare în perioada 2010-2011, de 20%, declin cauzat, în principal, de lipsa locurilor de muncă sau de existenţa unor locuri de muncă prost plătite. Trebuie să schimbăm aceste date şi să ne concentrăm pe atragerea de investitori în special din Europa, astfel ca să putem încheia şi parteneriate public-private în vederea susţinerii unor proiecte de dezvoltare şi mai ales penru a asigura locurile de muncă necesare pentru braşoveni. Astfel de parteneriate s-au dovedit un succes în landul german Saxonia-Anhalt”, a subliniat Ovidiu Fodor.
Braşovul se va concentra pe atragerea investitorilor străini prin intermediul Agenţiei Metropolitane care a înfiinţat un departament specializat în acest sens, ce va fi condus de directorul adjunct al AMB