Guvernul vrea să introducă impozitul forfetar de la 1 iulie. Astfel, pensiunile, hotelurile, restaurantele, toate fast-food-urile, cât şi saloanele de înfrumuseţare vor fi impozitate diferenţiat, în funcţie de domeniul de activitate. Nici cafenelele şi service-urile auto nu vor scăpa de noul mod de impozitare.
Noua metodă de impozitare a comercianţilor din zona turismului, dar şi a celor care administrează service-uri auto, este o premieră, iar dacă va fi una de succes se va implementa şi pentru impozitarea altor servicii.
Hotelierii vor plăti taxa în fucţie de numărul de stele al hotelului, precum şi în funcţie de numărul de camere, informează România TV. "Un hotel de trei stele în Bucureşti, zona A, ar avea de plătit, după metoda noastră de impozitare. Şi subliniez, dacă plăteşte suma fixă pe venit nu mai plăteşte impozit pe profit. Un hotel în zona A, de trei stele în Bucureşti, zona cea mai bună, cu grad de sezonabilitate de 100%, va plăti, după forma noastră de impozitare, 75 de euro de cameră pe an" a spus Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.
Shaormarii vor avea de plătit câteva mii de lei pe an, în funcţie de zona în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi de suprafaţa spaţiului pe care îl deţin. Spaţiile comerciale, respectiv impozitele, vor fi împărţite în patru zone A, B, C şi D, zona cu impozite mai mari fiind A, iar D cu impozite mai mici.
„O ţinem tot cu zona A din Bucureşti. Dacă un restaurant fast-food are o suprafaţă este de 50 de metri pătraţi, se va plăti, pe tot anul, un impozit de aproximativ 6000 de lei" a precizat Maria Grapini.
Restaurantele gen fast-food, dar situate în alte oraşe sau comune ale ţării vor plăti o nimica toată, potrivit Mariei Grapini. „Sunt restaurante în comune, în mediul rural. Acolo se ajung la sume foa