Stabilirea sistemului competiţional pentru sezonul 2013-2014, care prevede două serii a câte 14 echipe în Liga a II-a, a stârnit o serie de supoziţii legate de modalitatea alcătuirii acestora. Iniţiatorul înfiinţării LPF 2, Auraş Braşoveanu, spune că orice modificare legată de sistemul de promovare şi retrogradare luată în timpul competiţiei trebuie aplicată doar din stagiunea următoare.
Pe 11 martie, CEx al FRF a stabilit, ca urmare a retragerilor mai multor formaţii, ca din sezonul 2013-2014 Liga a II-a să nu mai fie formată din 16 echipe, ci din 14. Pentru a se ajunge la alcătuirea a două serii de 14 echipe există voci care susţin că ar urma să retrogradeze de la locul 12, inclusiv, în jos, deşi, la începutul sezonului membrii afiliaţi ştiau că vor retrograda trei echipe, mai exact locurile 14-16.
„Actualul sezon s-a început cu serii de 16, prin urmare primele două locuri promovează, iar trei echipe, din cele două serii, retrogradează, implicit locurile 14-16. Modificările apărute în iarnă nu au nicio problemă, dar aplicabilitatea lor se poate face doar din sezonul următor, altfel s-ar încălca regulamentul, aşa spune ROAF-ul. Locurile 12 şi 13 nu erau retrogradabile la începutul sezonului. Chiar dacă vor să înceapă cu 14 echipe, nu cred că se poate, pentru că Rapid şi U. Cluj cred că vor retrograda din cauza licenţei, mai vine şi Craiova... Din Liga I vor retrograda cele de drept, cele care nu au luat licenţa, iar locurile vacante nu se mai ocupă. Dacă se păstrează hotărârea, Liga I poate începe cu mai puţine echipe, pe litera regulamentului, care în situaţia asta văd că se respectă”, a declarat iniţiatorul înfiinţării LPF 2, Auraş Braşoveanu.
Legat de LPF 2, Auraş Braşoveanu speră ca organismul să obţină în cel mai scurt timp personalitatea juridică.
„Aşteptăm de 6 luni să ne fie redactată hotărârea Comisiei de Recurs pent