Inovaţie belgiană cu iz gorjenesc!
Delicatese din ciocolată cu gust de …ţuică de prune. Deşi pare cam ciudat, românii se „bat” pe aceste praline realizate chiar pe meleaguri gorjeneşti, în fabrica de ciocolată a lui Marie Carels din Crasna, belgianca de 55 de ani care de un an face produse de ciocolată după reţete tradiţionale din ţara sa natală. Şi cum puţini cunosc gustul autentic al pralinelor belgiene, Marie s-a hotărât să reinventeze bomboana de ciocolată şi să-i dea aromă românească, aşa că a încălcat orice normă a reţetelor de ciocolaterie şi obţinut o combinaţie de excepţie pe care românii o cumpără fără să stea prea mult pe gânduri, mai ales că noile praline conţin o licoare aproape esenţială pentru românul care încă mai păstrează originile de la ţară. Ţuica a luat locul coniacului
În fabrica de ciocolată de la Crasna, tradiţia gorjenească s-a instalat ca la ea acasă. Ţuica de prună de la Crasna nu mai este o simplă băutură, ci a ajuns pe buzele tuturor românilor care cumpără ciocolată de la Marie Carels. Belgianca a reinventat o reţetă a pralinelor cu coniac, înlocuind băutura sofisticată cu răchie 100% naturală, chiar din culturile ţăranilor din comuna Crasna. „Am zis că sunt atâţia pruni şi atâta producţie încât era păcat să nu folosesc ţuica, mai ales că e preferata tuturor de aici şi are o aromă puternică. E o reţetă belgiană cu ciocolată neagră, iar ţuica face parte din cremă şi îi dă un gust atât de bun că nu are cum să nu placă. Toţi au fost mulţumiţi de combinaţia asta cu țuică”, a spus Marie Carels. Prima ciocolaterie belgiană, la Timişoara
Noul sortiment de ciocolată încântă papilele gustative a multor români care dau comandă periodic la fabrica din Crasna de acest sortiment de ciocolată. Pe lângă noua inovaţie, belgianca şi-a mai încercat norocul cu un sortiment care are în compoziţia cremei, ardei iute. Pe acestea, dar şi alte tip