La sfârşitul anului 2011, după multe intervenţii, Timişul primea pentru Spitalul Judeţean un elicopter destinat urgenţelor medicale. Acesta nu a rămas, însă, niciodată în Timiş, fiind garat la Arad, pe considerentul că în judeţul vecin este o infrastructură mai adecvată. Acest lucru este contrazis de către reprezentanţii Aviaţiei Utilitare Timişoara, care susţin că la Aeroportul Cioca există toate dotările necesare pentru ca elicopterul să rămână aici.
Compromisuri interjudeţene
După o lungă perioadă de aşteptare, la sfârşitul anului 2011 Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara a primit un elicopter de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, fiind desemnat operator medical al aparatului de zbor. Elicopterul asigură asistenţa medicală de urgenţă în zona de vest a României, respectiv în judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, o parte din judeţele Bihor şi Sălaj, zone în care, din cauza configuraţiei geografice, transportul rutier şi accesul în mediul rural au grad de dificultate ridicat.
Spitalul Judeţean din Timişoara este a patra unitate medicală din ţară care utilizează sistemul de acordare a asistenţei de urgenţă cu elicopter, pentru transferul interclinic al pacienţilor aflaţi în stare critică. Totuşi, deşi această unitate medicală a fost desemnată operator al elicopterului, aparatul nu a staţionat la aeroportul din oraş, ci la Arad, unde au stat şi echipajele medicale.
Astfel, s-a creat premisa ca, în caz de condiţii meteo nefavorabile în Arad, aparatul de zbor să nu poată ajunge pentru urgenţe în Timiş. Motivul invocat pentru care elicopterul e ţinut la Arad şi nu la Timişoara este legat de garare, invocându-se faptul că la Arad aeroportul face puţine curse civile şi a fost mai uşor să se pună la dispoziţie spaţiu pentru gararea elicopterului.
Cu toate acestea, surse din cadrul Aeroportului Utilitar Ti