Directorul general de la Divizia Energetică Aurel Medinţu nu s-a întors cu veşti tocmai bune de la întâlnirea avută cu reprezentanţii ANRE. Acesta a declarat că au operat anumite modificări pe Ordinul 33, însă, argumentele aduse de reprezentanţii ANRE duc la anumite întârzieri, defavorabile situaţiei CE Oltenia. Cu micul avantaj obţinut de la ANRE, situaţia CE Oltenia tinde totuşi să intre în normalitate după cum a declarat şi directorul general de la Divizia Minieră, Daniel Antonie.
Conducerea CE Oltenia consideră că în momentul de faţă situaţia companiei este una care tinde spre normalizare, în condiţiile în care se funcţionează cu patru grupuri energetice, în sistem livrându-se ieri peste 900MWh. 2În urma intervenţiei premierului Victor Ponta şi a directorului general Laurenţiu Ciurel se pare că ANRE a ajuns la sentimente mai bune şi se caută soluţii pentru deblocarea situaţiei şi pentru găsirea de soluţii cu privire la vânzarea energiei pe piaţă. Discuţiile se axează pe proiectul de modificare a Ordinului 33, care stabileşte ordinea de intrare pe piaţă. Situaţia este una de normalizare”, a explicat Antonie, şeful Diviziei Miniere. De altfel, în opinia acestuia, singura soluţie viabilă pentru CE Oltenia este realizarea unui mixt de energie, lucru obţinut prin unirea cu unităţile hidro.
Medinţu: O parte din cerinţele noastre nu au fost luate în calcul!
Directorul general Aurel Medinţu s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii ANRE în vederea purtării unor discuţii pe baza Ordinului 33, care permite şi stabileşte ordinea de intrare în sistem. Contactat telefonic, directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu a declarat că a reuşit să soluţioneze o parte din doleanţele avute. Astfel, cei 500 MW la care se făcea referire în Hotărârea de Guvern vor intra pe piaţă în acelaşi regim cu producătorii de energie pe cogenerare. Al doilea obiectiv abordat în disc