Un fost angajat al UM 01969 din Câmpia Turzii reclamă grave nereguli ce s-ar fi petrecut în cadrul unităţii militare, şi susţine că rapoartele pe care le-a trimis superiorilor din MApN au stârnit un şir de răzbunări, în urma cărora a fost nevoit să demisioneze.
Cristian Moldovan a fost angajat în 2003 în armată, ca subofiţer, la aceeaşi unitate militară la care a lucrat locotenentul Alexandru Gheorghe, al cărui caz este déjà cunoscut la nivel naţional. În întreaga sa carieră militară, Moldovan acesta a primit doar calificativul „foarte bun", în calitate de asistent medical la cabinetul unităţii militare din Câmpia Turzii, situaţie pe care plutonierul (care şi-a dat demisia în 2011) o poate dovedi prin acte oficiale.
Situaţia s-a schimbat radical, povesteşte Moldovan, începând cu toamna anului 2010, când a raportat superiorilor din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) nereguli pe care le-a constatat în cadrul unităţii la care lucra. Ulterior, calificativele s-au schimbat în „mediocru" şi apoi „nesatisfăcător".
„Pe parcursul activităţii mele am luat la cunoştinţă de mai multe încălcări ale legilor penale, pe care le-am semnalat, în repetate rânduri (verbal şi în scris), pe calea rapoartelor oficiale (cu respectarea regulamentelor militare), rapoarte la care nici în prezent nu am primit nici un răspuns. Rapoartele menţionate în memoriu arată, printre altele, faptul că şoferul comandantului, contabilul şef şi alte persoane care nu aveau dreptul legal de a-şi însuşi anumite sume, participau la activităţile de asanare de muniţie (deşi nu aveau pregătire de specialitate), primind 50% în plus la salariu, lună de lună şi an la an la vechime, delapidând fondurile statului", scrie Cristian Moldovan într-un memoriu trimis în atenţia primului-ministru.
Moldovan spune, în continuare, că după ce a semnalat aceste nereguli, a fost suspus în repetate rânduri