Atelierul de fericire este un proiect care dorește să adune laolaltă oamenii, de toate vârstele și categoriile, care sunt în căutarea unui mod mai bun, mai optimist de a privi viața. Oameni care doresc să cunoască alți oameni, care simt nevoia să discute cu cineva despre orice, de ce nu, oameni care știu să asculte, să-și împărtășască experințele de viață.
Plecând de la simpla observare a celor din jurul său, Robert Paskuj, inițiatorul acestui proiect, a decis că poate schimba ceva în viața celor din jur acordându-le atenție și făcându-i pe ei să-și acorde atenție la rândul lor.
”Ideea a pornit de la o observație de a mea. Am văzut că cei din jurul meu, fie prieteni, fie simpli cunoscuți și chiar și rude, în unele momente ale vieții traversează momente mai bune, mai rele, momente ce îi marchează. Am zis că sigur lucrul ăsta are legătură cu ceea ce numim noi fericire. Din punctul meu de vedere fericirea este un concept filozofic și cred că fericirea se poate obține din trăiri, sentimente. Din punctul meu de vedere nu este neapărat o chestie intangibilă la care să visăm toată viața, un lucru pentru care trebuie să luptăm tot restul vieții pentru a-l obține. Fericirea poate fi obținută din lucruri mărunte, lucruri ce sunt în proximitatea noastră. Este un lucru ce ar trebui să ne fie la îndemână în fiecare zi. Noi uităm lucrul ăsta și tot mai des avem parte de momente mai puțin bune”, explică Robert cum a luat naștere proiectul Atelierul de Fericire.
Înscrierile au început, iar primele activități vor lua startul la momentul formării primelor grupe de 10 persoane. Activitățile se vor derula pe o merioadă de trei luni de zile, timp suficient pentru ca oamenii să își dea seama, să înceapă să observe lucrurile positive din viața lor și, cel mai important, timp suficient pentru a se crea legături între oameni care să dăinuie și în afar