Lucrările de reabilitare a Centrului Istoric din Slatina sunt pe final. Demarate vara trecută, operaţiunile de schimbare „la faţă” a Oraşului Vechi, cum mai este zona cunoscută, ar trebui să se încheie în două luni. Mai exact, e vorba despre o primă parte a proiectului, apoi va urma o altă etapă, al cărei termen de finalizare nu poate fi precizat la acest moment de nimeni din Primăria Slatina: renovarea caselor vechi din zonă.
Centrul Vechi din Slatina renaşte încet, dar sigur. O dovedeşte nu doar imaginea actuală, dar şi ceea ce s-a realizat până acum în ultimele 11 luni de când au început lucrările de reabilitare a zonei din această parte specială a municipiului. Demarate în vara anului trecut, operaţiunile de schimbare „la faţă” a Oraşului Vechi, cum mai este el cunoscut printre localnici, ar trebui să se încheie în următoarele maximum două luni. Mai exact, este vorba despre o primă parte a proiectului de 78 miliarde lei vechi, ce are în vedere reabilitarea reţelelor subterane de canalizare, apă şi partea electrică, însoţite de pavare cu pietre cubice, nu pavele. Odată terminate aceste lucrări, speră autorităţile locale, se vor înteţi demersurile pentru cea de-a doua etapă, la fel de importantă precum prima: renovarea celor aproape 120 de clădiri istorice din acest perimetru, aflate acum într-o stare dezolantă.
„Suntem într-o fază avansată a lucrărilor în Centrul Istoric al oraşului. Deja pe principalele două străzi din această zonă am terminat ce aveam de făcut, şi mă refer aici în special la strada Lipscani. Acum suntem poziţionaţi pe strada Mihai Eminescu, unde ritmul de lucru este bun, aceasta şi pentru că, este drept, vremea ne-a permis. Putem spune, cred, că ce a fost mai greu a trecut deoarece se ştie că principala noastră problemă este infrastructura. Ei bine, în această zonă, noi am rezolvat acest aspect esenţial: canalizarea şi reţelele elect