Arta de a combina alimentele, unele dintre ele banale, poate sa trasforme mancarea din ceva obisnuit in ceva exceptional. Iata cateva dintre cele mai gustoase combinatii de alimente. Unele sunt exotice, altele banale, insa gustoase, dar toate la indemna.
Sparanghel, sunca si melasa. Combinata este o incantare pentru papile gustative. Infasoara betele de sparanghel in sunca cat mai uscata si stropeste totul cu melasa topita. Pune pe gratar si o sa ai un festin regal, scrie webmd.com.
Carnea de peste combinata cu un sos de otet balsamic, usturoi, cimbu si salvie o sa-si schimbe radical gustul, in sensul bun. De cele mai multe ori oamenii folosesc lamaie, dar, mai ales pentru pestele gras, otetul balsamic este mult mai bun.
Combina ghimbir cu fructe si frunze de menta sau busuioc ca sa faci umplutura tartelor cu frute. Gustul se va schimba. Poti sa folosesti pere, mere, pepene, piersici, nectarine, prune sau struguri. Adauga miere in loc de zahar si finalul o sa fie senzational.
Nu fugi de sosul de peste!
Folosesti sosul de peste? Foarte putini sunt cei care indraznesc sa apeleze la acest produs excelent din bucataria asiatica, dar efectele sunt deosebite si nu exista om care sa nu le aprecieze. Combina pepene rosu cu castravete si adauga un strop de sos de peste in cel clasic, facut cu lamaie si ulei. Doua picaturi de sos sunt suficiente, dar finalul o sa fie apoteotic.
Invata sa adaugi sos de peste in supele de legume, in salata si peste legumele pregatite inabusit. Doua-trei picaturi, nu mai mult, si totul se va schimba! Pune cateva picaturi de sos de peste in marinata pentru puiul la gratar si vei avea cu totul si cu totul alta mancare pe... pui.
Fa salata din pepene rosu si ridichi. Este deosebita. Adauga piper, sare, suc de lamaie si ulei.
Pune ulei de masline peste feli