Fostul ministru al Culturii, actualmente decan al Facultăţii de Istorie de la Universitatea Bucureşti, vine la Constanţa pentru un eveniment editorial complex. Adrian Cioroianu îşi lansează două volume, prilej pentru prezentarea lucrărilor altor specialişti în reconstituirea istorică: dr. Claudiu Alexandru Vitanos şi masterandul Alexandru Stan.
Evenimentul editorial este găzduit de Facultatea de Teologie a Universităţii Ovidius din Constanţa, în ziua de joi, 16 mai, de la ora 17.00.
Adrian Cioroianu îşi va lansa două volume la Sala Senatului, din Campusul Universitar, de pe aleea Universităţii nr. 1. „Epoca de aur a incertitudinii“ va fi prezentată de conf.univ.dr. Florin Anghel – prorector al Universităţii Ovidius din Constanţa, prof.univ.dr. Valentin Ciorbea, prof.univ.dr. Gheorghe Dumitraşcu. „Adulter cu smochine şi pescăruşi“ va fi descrisă de conf.univ dr. Cristina Tamaş, de la Universitatea Ovidius din Constanţa, preşedinte Uniunea Scriitorilor din România - filiala Dobrogea.
La eveniment va fi recomandat şi portofoliul masterandului Alexandru Stan - „Pelerin la Muntele Athos“.
Specialiştii sunt provocaţi totodată la dezbateri pe tema „Incertitudine versus certitudine despre identitatea românească“. Acestea vor avea ca punct de plecare volumul „Imaginea României prin turism, târguri şi expoziţii universale în perioadă interbelică“, de lect.univ.dr. Claudiu Alexandru Vitanos. După forma publicată ce a fost lansată anul trecut la Constanţa, volumul va fi oferit cititorilor sub formă de e-book (carte electronică).
În cartea sa, istoricul Claudiu Alexandru Vitanos a adus în actualitate statistici şi atmosfera litoralului din perioada de glorie a României. În 1936, de exemplu, litoralul românesc strângea 100.000 turişti (estimativ 50.000 în prima jumătate a anului), iar în ţară intrau 105.000 turişti străini.
„România făcuse deja