Pe 14 mai 1948, exact acum 65 de ani, într-o clădire de pe strada Lipscani se scria certificatul de naştere al unei echipe-fanion. Două formaţii tinere, Unirea Tricolorul Bucureşti şi Ciocanul Bucureşti, fuzionau sub denumirea Dinamo A, actualul FC Dinamo Bucureşti. Club ce avea să devină o legendă a fotbalului românesc.
Astfel, sezonul 1948-1949 este primul pentru Dinamo Bucureşti în campionatul naţional de fotbal. Echipa proaspăt înfiinţată evoluează sub denumirea Dinamo A. Este adus ca antrenor principal Braun-Bogdan Coloman, fost selecţioner al naţionalei, iar din lotul de jucători fac parte, printre alţii, Titus Ozon sau Angelo Niculescu, fost jucător la FC Craiova şi Carmen Bucureşti, care avea să-şi încheie cariera la finalul sezonului.
În fapt, de numele antrenorului Angelo Niculescu, azi în vârstă de aproape 93 de ani, se leagă şi primul titlu de campioni din cele 18 câştigate de "câinii roşii", vitrina cu trofee fiind completată de 13 Cupe ale României şi 2 supercupe. Născut în aceeaşi zi cu Dinamo, dar 10 ani mai devreme, fosta glorie Dumitru Ivan este recunoscător şi azi "duetului" alb-roşu. "Am avut şansa şi norocul de a ajunge, în 1959, la Dinamo. M-a schimbat în bine. Era echipa-fanion a României. Angelo mi-a fost antrenor atât la club, cât şi la echipa naţională. Un mare om", a declarat Ivan pentru "ring".
Uţu, Ivan Dumitru, Haralambie şi Constantin David, colegi în generaţia Dinamo ‘60
Evoluţia siglelor
La începuturi, imediat după anul înfiinţării, sigla ce reprezenta FC Dinamo Bucureşti era o literă, iniţiala cuvântului Dinamo, un "D" puţin stilizat care produce şi astăzi multe nostalgii. De atunci, sigla a evoluat în permanenţă, fiind schimbată de cinci ori până la forma actuală. În 1998 apar "câinii roşii" şi steluţa galbenă ce semnifică 10 titluri câştigate.