Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, care a efectueaza prima vizita in China a unui conducător al Bisericii Ortodoxe Ruse, a estimat ca, "impreuna", cele doua state vecine pot actiona pentru "un viitor mai bun al popoarelor lor, al întregii lumi".
Patriarhul Kirill a facut aceasta declaratie de pe Marele Zid chinezesc, un "minunat monument arhitectural", simbol al "măreţiei spirituale a poporului chinez" si care "generează un sentiment de respect pentru marele nostru vecin'. Seful Bisericii Ortodoxe ruse a comparat construcţia Marelui Zid Chinezesc cu efortul de explorare a Siberiei de către Rusia.
În opinia sa, construcţia Marelui Zid Chinezesc şi explorarea Siberiei, care a necesitat de asemenea un efort extraordinar, sunt o mărturie a voinţei puternice a celor două naţiuni, care acum ar trebui să conlucreze pentru un viitor mai bun al lumii. 'Aici în Extremul Orient, cele două ţări se întrepătrund; două ţări mari, două naţiuni puternice. Prin urmare, prin multiplicarea eforturilor noastre, ar trebui să acţionăm împreună pentru un viitor mai bun al popoarelor noastre şi al întregii lumi', a declarat patriarhul Kirill.
În prima zi a vizitei sale în China, conducătorul Bisericii Ruse a vizitat inclusiv Palatul Imperial şi a avut o întrevedere cu preşedintele chinez Xi Jinping, urmând ca până la finalul vizitei să se deplaseze în comunităţile creştine din Harbin şi Shanghai.
Marele Zid Chinezesc este considerat una dintre cele şapte minuni ale lumii, datând din secolul al III-lea î.Hr., a cărui construcţie a durat până în secolul al XVII-lea. La un moment, acesta se întindea de la un capăt la altul pe mai mult de 2.500 km şi trecea peste vârfurile unor masive montane până la Marea Galbenă, mentioneaza Agerpres in pagina electronica.