Ştiai că există alimente care ne pot influenţa în mod pozitiv performanţele intelectuale, gândirea şi capacitatea de concentrare? Specialiştii ne recomandă să consumăm peşte gras, ficat de pui sau de viţel, ouă de găină şi de prepeliţă, legume uscate, fructe de mare, cereale integrale, morcovi, spanac, coacăze, banane, avocado şi ciocolată neagră. Toate aceste alimente ne sunt recomandate pentru întărirea memoriei, deoarece conţin substanţe minerale, uleiuri de tip Omega 3, fosfor şi complexul vitaminelor B.Citeste si Cum sa slabesti cu Dieta South Beach
Peşte gras
Studii recente atestă faptul că există o legătură strânsă între consumul de peşte şi îmbunătăţirea performanţelor cognitive. Important este să consumi peşte gras, pentru că acesta conţine acizi graşi Omega 3, care ajută la stimularea memoriei. Aşadar, consumul de somon, sardine, hering şi macrou este esenţial pentru o bună funcţionare a creierului. Cercetatorii susţin că persoanele care au consumat cel puţin o dată pe săptămână peşte sunt mult mai puţin dispuse la apariţia bolii Alzheimer.
Ficat de viţel
Ficatul de viţel şi cel de pui conţin fier care transportă oxigenul spre creier, precum şi multe alte vitamine din gama de complex B, care influenţează pozitiv coeficientul de inteligenţă.
Citeste si Dieta Fricker. Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a slabi incet, dar sanatos
Ouă
Ouăle de găină sunt recomandate celor care doresc să-şi revigoreze memoria. Colina şi vitamina B 12 sunt numai două dintre substanţele benefice care se găsesc în ouă. În plus, ele conţin şi lecitină, care îmbunătăţeşte memoria. În acelaşi timp, ouăle de prepeliţă protejează celulele neuronale, revigorează şi îmbunătăţesc memoria şi coeficientul de inteligenţă.
Morcovi
Morcovii sporesc capacitatea de memorare. O cură cu morcovi es