Liberalii din Comisia senatorială de anchetă a interceptărilor din cazul judecătorului Corneliu Bârsan şi-au dat demisia, certându-se cu cei din PSD: liberalii au dorit audierea judecătorului în Parlament, în timp ce social-democraţii au vrut să aibă mai întâi un aviz al Comisiei Juridice, de teamă să nu interfereze cu puterea judecătorească, având în vedere că pe numele familiei Bârsan există acţiuni în instanţă sau acţiuni de cercetare penală.
Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu, vicepreşedintele comisiei, a confirmat la Antena 3 că liberalii au demisionat, fiind nemulţumiţi că membrii PSD ai comisiei nu au fost de acord să îl cheme pe judecătorul Corneliu Bârsan la o audiere în Parlament.
Preşedintele comisiei, social-democratul Georgică Severin, a explicat că s-a ajuns la această neînţelegere pentru că PSD a vrut să ceară, înainte de o eventuală audiere a lui Bârsan, un punct de vedere al Comisiei Juridice din Senat, care să spună dacă nu cumva audierea lui Bârsan se interferează cu puterea judecătorească.
Un avocat al lui Corneliu Bârsan a trimis o scrisoare comisiei senatoriale, în care le-a comunicat membrilor că nu poate pune la dispoziţie niciun fel de document, pentru că familia Bârsan are deschise mai multe acţiuni în justiţie. Acest punct de vedere i-a determinat pe membrii PSD din comisie să dorească un aviz al Comisiei Juridice, în timp ce liberalii au dorit să se solicite direct audierea lui Corneliu Bârsan.
Comisia Bârsan vrea să verifice procurorii cum au aplicat jurisprudenţa CEDO
Alţi membri liberali din Comisia Bârsan sunt Corneliu Dobriţoiu, Victor Ciorbea şi Sorin Ilieşiu.
Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.
Preşedintele Senatului a citit, înaintea dezbaterii proiectului pentru înfiinţarea comisiei de anc