Primele zile ale săptămâni vor fi caracterizate de o vreme instabilă, cu ploi puternice, pe alocuri, însoţite de descărcări electrice. Totuşi, meteorologii ne anunţă că de joi vremea va reveni la normalul cu care ne-a obişnuit, respectiv cu temperaturi ridicate şi cer lipsit de ploi.
Marţi, vremea va fi răcoroasă în regiunile vestice, nordice şi centrale şi apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Cerul va fi temporar noros şi mai ales ziua se vor semnala averse şi descărcări electrice la munte, local în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării şi izolat în restul teritoriului. Cantităţile de apă vor mai putea depăşi izolat 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în Banat, Oltenia, Moldova, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 15 grade în Dealurile de Vest până la 25 de grade în Lunca Dunării. Temperaturile minime se vor situa între 5 şi 15 grade, uşor mai ridicate pe litoral şi în Deltă.
Şi la mare, marţi, registrul vremii se schimbă, instabilitatea este cuvântul de ordine al zilei, aversele cu descărcări electrice cad pe arii extinse şi vântul suflă în rafale în timpul ploilor, nici vorbă de plajă pe litoral, chiar dacă regimul termic rămâne aproape neschimbat şi vorbim despre 20 de grade la Vama Veche, Mangalia şi Neptun, 21 la Costineşti şi 22 de grade la Mamaia, iar apa mării are între 18 şi 20 de grade lângă ţărm.
În sud-estul Transilvaniei, norii acoperă cerul şi ploile continuă, iar în termometre nu se adune mai mult de 15 grade la Brasov sau 16 la Sfântu Gheorghe. În restul regiunii mai răzbate şi soarele, dar încă ne putem aştepta la câteva averse pe parcursul zilei, iar la amiază temperatura aerului urcă spre 18 grade la Sibiu şi 20 la Alba Iulia, dar numai 16 grade la Cluj Napoca, vremea este destul de răcoroasă.
Miercuri,