Negocierile purtate de prim-vicepreşedintele PPDD, Radu Popa, cu PSD i-au adus acestuia excluderea din partid la sfârşitul săptămânii trecute de către oamenii lui Dan Diaconescu. Ieri, mai multe surse au confirmat că şi Tudor Barbu, un alt veteran al OTV şi vicepreşedinte al PPDD, intenţionează să părăsească partidul şi că, o dată cu cei doi, va urma un val de dezertări dinspre PPDD spre PSD.
În campania electorală, Victor Ponta a făcut tot ceea ce i-a stat în putere să discrediteze PDL prin asocierea cu ”partidul televiziune” al lui Dan Diaconescu. A vorbit despre o fuziune între PDL şi PPDD, a ironizat ”programul comun” PDL-PPDD, a vorbit despre o confruntare politică între două blocuri, USL, pe de o parte, şi PDL-PPDD, pe de alta, şi a acuzat faptul că ”toţi monştri PDL candidează la PPDD”. Între timp, Ponta a schimbat radical partitura, astfel încât ieri a declarat că ”am vorbit cu mulţi alţi parlamentari PPDD.
De la începutul sesiunii parlamentare am fost la grupul PPDD şi am că sunt constatat oameni care pot să ajute foarte mult şi au idei bune. Sunt dispus să colaborez cu cei din PPDD pentru ideile lor bune”. Monştrii de astă-toamnă – printre care se numără Monica Iacob Ridzi şi Antonie Solomon – au devenit, dintr-o dată, ”oameni cu idei bune”. De fapt, această metamorfoză nu s-a produs chiar peste noapte.
PPDD a obţinut la alegeri 67 de fotolii de senatori şi deputaţi. Încă din luna ianuarie apăruseră informaţii că se pregăteşte o trecere masivă la USL, dar până în luna aprilie nu părăsiseră grupul PPDD decât vreo şase-şapte, majoritatea la USL şi doi independenţi. La congresul PSD, preşedinta de paie a partidului, Simona Man, pusă acolo de Dan Diaconescu, le-a făcut acestora o ofertă publică în stil cvasimafiot de a accepta sprijinul PPDD, ”fără de care nu pot scăpa de PNL-PC”. În replică, Ponta i-a avertizat pe cei de la PPDD să-şi păz