Hotelierii constănţeni apelează la consultanţi fiscali
Asociaţia Litoral – Delta Dunării a organizat în premieră, ieri, împreună cu Biroul de Avocatură Ricman & Ricman, un seminar dedicat mediului de afaceri de pe litoral. „Siguranţa afacerilor în turism“ a reunit un număr mare de patroni de hoteluri, agenţii de turism şi întreprinzători din alimentaţia publică din staţiunile litoralului românesc, atât din cauza faptului că a fost primul eveniment de acest gen organizat pe litoral, dar şi prin prisma interesului maxim arătat de către investitorii din turism noului regim de impozitare forfetară diferenţiată, ce urmează a fi implementat în perioada următoare. „Acesta este primul eveniment tehnic organizat pe litoral. Reprezentanţii a 35 de companii hoteliere au venit să pună întrebări şi să primească răspunsuri“, a precizat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. Acesta a adăugat că, în cadrul evenimentului, au fost abordate atât teme privind contabilitatea, cât şi soluţii fiscale, dar mai ales noul sistem de impozitare forfetară din turism. Investitorii din turism susţin că nu au fost consultaţi pentru elaborarea noului regim forfetar diferenţiat şi că acest sistem le afectează afacerile.
Afacerile din turism, la fel de sigure ca vremea de afară
La rândul său, reprezentantul consultanţilor fiscali, avocatul Theodor Ricman, consideră deosebit de utilă consilierea fiscală a patronilor din turism, mai ales pentru că regimul fiscal în România se schimbă de la o zi la alta, iar afacerile hotelierilor sunt nesigure. „Afacerile din turism sunt la fel de sigure ca vremea de afară“, a precizat Theodor Ricman, care a atras atenţia hotelierilor referitor la pericolele insolvenţei.
Reamintim că ministrul I.M.M.-urilor şi Turismului, Maria Grapini, a anunţat la începutul săptămânii că impozitul forfetar va fi stabilit ca o sumă fixă