O societate din Târgu Jiu, alături de alte firme din ţară, a fentat bugetul statului cu peste 10 milioane de lei. Firmele au iniţiat de-a lungul timpului circuite economice care au avut la bază operaţiuni nereale. Acum, administratorii societăţilor implicate riscă să stea până la 20 de ani după gratii, dat fiind faptul că sunt acuzaţi şi de constituirea de grup infracţional.
Societatea cu sediul în Târgu Jiu se ocupă de intermedieri de produse, precum piese de schimb, ansamble şi subansamble de maşini şi utilaje. În luna iulie 2011 a efectuat tranzacţii fictive , beneficiară fiind o societate din Timişoara, cu o valoare totală de 17.607.634 lei. Şi în luna aprilie a anului 2012 a efectuat astfel de tranzacţii, de data aceasta cu o societate din Arad, cu o valoare totală de 13.627.532 lei. Prejudiciul creat faţă de bugetul de stat fiind de peste 10 milioane de lei.
Administratorul societăţii din Târgu Jiu, cât şi cei ai celorlalte firme implicate în circuitul “tip carusel”, care au la bază operaţiuni nereale, sunt acum cercetaţi penal şi riscă să stea ani grei după gratii. “Totalul tranzacţiilor identificate a fi derulate în mod fictiv prin intermediul societăţii din Târgu Jiu este de 31.054.972 lei, beneficiare finale fiind două firme. Prin înregistrarea acestor facturi au diminuat obligaţiile de plată faţă de bugetul statului cu suma de 10.017.727 lei. În acest grup sunt implicate cel puţin nouă societăţi din judeţele Mehedinţi, Bihor, Gorj, Arad şi Timişoara pentru care au fost sesizate organele de cercetare penala pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin înregistrarea în evidentele contabile a unor documente ce nu au la baza operaţiuni reale (faptă prevăzuta de art. 9 lit. ‘c’ din Legea nr. 241/2005 şi de constituire a unui grup infracţional organizat cu consecinţa fraudării bugetului consolidat al statului”, a declarat Gigel Capotă