Producătorii de e-readere vor avea la dispoziţie o piaţă ce se va dezvolta enorm în următorii ani
Tot mai multe ţări, inclusiv România, vor să adopte manualele digitale
Companiile tehnologice din întreaga lume aşteaptă o nouă mare oportunitate de a-şi dezvolta afacerile. După telefoanele inteligente şi după apariţia tabletelor, următorul mare produs care va genera vânzări uriaşe în anii ce vor veni sunt e-readerele, acele dispozitive care sunt create în mod special pentru redarea conţinutului de tip text. Aceste dispozitive sunt mediul electronic excelent pentru reviste, ziare, cărţi, iar, în următorii ani, vor fi în mod clar o sursă de venit pentru cei care creează manuale digitale.
Sunt deja destule ţări, în întreaga lume, care vor face trecerea la manualele digitale, inclusiv România. La finele lunii aprilie, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, anunţa într-o emisiune de televiziune că, din toamna acestui an, copiii vor lua primul contact cu manualele digitale. Vizaţi vor fi cei din clasa I. Pricopie a subliniat faptul că este o obligaţie să introducem aceste manuale digitale - astfel putem vorbi, mai degrabă, de o certitudine decât despre o posibilitate.
Nu mai departe de săptămâna trecută ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, afirma că sistemul de învăţământ trebuie să adopte manualele digitale, iar ministerul pe care îl conduce este dispus să sprijine acest demers. Chiar Victor Ponta şi-a arătat interesul faţă de acest proiect şi-l va sprijini pe Remus Pricopie, care se confruntă cu opoziţia "baronilor de manuale şcolare". Aceştia se opun ideii de implementare a proiectului din această toamnă, argumentând că este prea devreme.
Cu toate acestea, proiecte sunt derulate în toată lumea sau urmează a fi implementate. În aceste condiţii, companii precum Amazon (e-readerele Kindle) sau Sony (Sony Reader) pot profita prin lansarea de p