O suita de manifestari diverse neobisnuit de ampla a insotit zilele acestea sarbatorirea Zilei Regalitatii. In absenta cuplului regal, dar in prezenta principelui Nicolae, am asistat la o serie de actiuni menite sa mentina vie simpatia romanilor pentru monarhie. Cu ce scop?
Manifestarile au debutat vineri cu Maratonul Regal, care a fost urmat de conferinta "Rolul Monarhiei in modernizarea Romaniei" sustinuta in aula Academiei Romane, apoi de o depunere de coroane de flori la statuia regelui Carol I din Piata Palatului Regal (foto). Seara s-a incheiat cu o receptie la Palatul Elisabeta.
Duminica, principesa Margareta a decorat, in numele regelui Mihai, o serie de personalitati printre care Marina Voica, Margareta Paslaru sau Sorin Oprescu. Tot duminica, principele Nicolae a premiat castigatoarea Cupei Regelui la oina.
De altfel, principele Nicolae este tot mai prezent in viata publica din Romania. In varsta de 28 de ani, a absolvit Colegiul Shiplake din localitatea Henley-on-Thames si a studiat la Royal Holloway University of London managementul afacerilor si marketingul. A lucrat pentru World Challenge, dar de-a lungul timpului a avut si alte joburi: chelner, angajat al lantului de magazine Tesco, figurant la filmari.
Nepotul regelui Mihai, vizita in tacere la Iasi: Da, place!
Principele Nicolae este al treilea succesor la tronul Casei Regale, dupa principesa Margareta si mama sa, principesa Elena. Intr-un interviu acordat in urma cu cativa ani, acesta a spus ca, daca romanii ar dori sa devina regele lor, nu ar refuza, ci s-ar implica in reconstructia tarii.
Sociologul Alfred Bulai a comentat intr-un interviu acordat Ziare.com impresionanta serie de actiuni care a insotit anul acesta celebrarea Zilei Regalitatii, actiuni mai putin obisnuite pentru o tara care este si va ramane, conform Constitutie