În perioada 13-24 mai, dermatologii ieşeni realizează o amplă campanie de depistare a onicomicozei, afecţiune de care suferă foarte mulţi ieşeni.
Onicomicoza este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale unghiei, la nivel mondial, care afectează aproximativ 18% din populaţie. Deşi nu este o boală care să pună în pericol viaţa pacientului, onicomicoza constituie o importantă problemă de sănătate publică din cauza răspândirii sale, a impactului negativ important asupra stării generale şi a morbidităţilor asociate. Boala poate fi depistată uşor, datorită schimbării culorii unghiilor, prin pierderea transparenţei şi îngroşarea lor sau prin desprinderea de vârful degetelor şi caracterul sfărâmicios. Medicii spun că în ultima perioadă au apărut foarte multe metode noi de tratament, fiind posibilă şi utilizarea unor lacuri de unghii speciale. Tratamentul acestei afecţiuni durează între şase şi nouă luni, în funcţie de gravitatea şi stadiul bolii.
Campania organizată de Uniunea Dermatologilor Ieşeni constă în acordarea unei serii de consultaţii gratuite pe care medicii le oferă ieşenilor, indiferent de vârstă, sex şi indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi medical. Consultaţiile se pot realiza în urma unei programări telefonice la numărul 0727.655.555, pe întreaga durată a campaniei, de luni până vineri, între orele 9.00-18.00.
„Este important ca onicomicoza să fie diagnosticată, deoarece poate crea multe neplăceri şi este contagioasă. De multe ori descoperim această afecţiune la pacienţi care se prezintă în cabinet pentru alte afecţiuni, ceea ce demonstrează că este o boală subdiagnosticată, ignorată de populaţie“, a precizat conf. dr. Laura Solovăstru, şefa Clinicii de Dermatologie, din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon“.
În perioada 13-24 mai, dermatologii ieşeni realizează o amplă campanie de depistare a onicomicozei, afecţiune de care suferă foar