Decizia Comisiei de Apel pentru acordarea licenţei a venit ca o găleată cu gheaţă vărsată pe spiritul încins al celor care vedeau o salvare in-extremis, chiar mistică, a Rapidului. Echipa cu „porţile deschise peste tot“ n-a primit licenţa pentru sezonul viitor al Ligii I şi alunecă pe toboganul neputinţei şi al viitorului incert. Întrebările se succed în acelaşi ritm cu nedumeririle. De ce Bistriţa a luat licenţa şi Rapid nu? Cine este de vină pentru starea în care s-a ajuns? Ce se întâmplă în continuare şi unde va ajunge Rapid, în Liga 2 sau mai jos? ProSport încearcă să răspundă în rândurile care urmează la aceste dileme care macină orice suporter rapidist.
Bistriţa a mai adus semnături noi la Apel
Vestea cea mai surprinzătoare a sfârşitului de săptămână: Gloria Bistriţa a primit licenţa pentru Liga I. Deşi se ştia că ardelenii nici măcar nu au mai făcut apel, lucrurile au stat cu totul altfel. Cum a fost posibil? Simplu: Gloria s-a mişcat mult mai repede decât Rapid sau „U“ Cluj, echipe aflate şi ele în insolvenţă, şi a avut aprobat in instanţă planul de reorganizare la termenul impus de regulament (până pe 31 martie).
Echipa lui „Tata Jean“ şi-a înregistrat dosarul la Tribunalul Bistriţa Năsăud pe 7 ianuarie, iar pe 28 martie avea planul de reorganizare aprobat (în aceeaşi zi!) atât de creditori, cât şi de judecătorul sindic.
Rapid a înregistrat pe 3 decembrie 2012 dosarul la Tribunalul Bucureşti, i l-au aprobat creditorii pe 31 martie şi abia pe 17 mai e „cântărit“ de judecătorul sindic.
Conform unui audit oficial al Consiliului Suprem al Magistraturii, gradul de încărcare al unui judecător la Tribunalul Bistriţa Năsăud a fost de 900 de cauze în anul 2011. La Tribunalul Bucureşti, în aceeaşi perioadă, cifra corespunzătoare e de aproape 1500! Dincolo de cifre, există şi o altă realitate: în oraşele mai mici sistemul relaţional