Micul fruct distruge celulele canceroase, combate anemia, meţine frumuseţea şi prospeţimea tenului şi ne ajută să ne păstrăm silueta. Unul singur asigură 50% din necesarul de provitamina A al organismului.
Dacă ai stat mult la plajă şi te-ai ales cu arsuri, sucul natural de caise vindecă leziunile apărute la nivelul epidermei. În plus, vitaminele şi mineralele din aceste fructe ajută organismul să lupte împotriva multor afecţiuni.
Te scapă de toxine
Bogate în apă, caisele contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi au efect diuretic. Din acest motiv, sunt ideale în curele de slăbire şi pot fi consumate în orice cantitate. "În special persoanele care depun munci fizice sau fac mult sport trebuie să consume caise pentru a acoperi pierderea de minerale prin transpiraţie. Apa conţinută de caise stimulează secreţiile gastrice. Cu cât o caisă este mai coaptă, cu atât va fi o excelentă sursă de fibre deoarece va avea mai multe pectine", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Previn afecţiunile oftalmologice
Persoanele care mănâncă cel puţin trei fructe pe zi – dintre care o caisă - sunt mai ferite de apariţia afecţiunilor oftalmologice. Degenerescenţa maculară, prima cauză a piederii vederii la adulţi, este redusă cu 36% la persoanele care consumă trei fructe pe zi.
Înving anemia
"Fierul din caise ajută la reglarea nivelului hemoglobinei A în organism şi, implicit, la tratarea anemiei. În plus, caisele te scapă de stările depresive, iar celuloza şi peptina conţinute reglează tranzitul intestinal. Mai mult, betacarotenul din aceste fructe ajută la prevenirea apariţiei multor tipuri de cancer", explică dr. Luca.
Vitamina B17 distruge tumorile canceroase
Sâmburii caiselor conţin vitamina B17 – amigdalina -, care are proprietatea de a dis