Protestele de la Poştă continuă. Oamenii au ieşit în stradă pentru a doua zi consecutiv nemulţumiţi de măsurile anunţate de conducere.
Marţi dimineaţă, 14 oficii poştale sunt închise, iar greva s-a extins şi în afara Capitalei.
La Cluj, de pildă, peste 100 de angajaţi au declanşat o grevă spontană în semn de solidaritate cu acţiunea colegilor din Bucureşti, cel puţin şase oficii poştale fiind închise.
Acţiuni de protesc vor avea loc însă şi alte oraşe ale ţării, spun sindicaliştii.
De asemenea, la două oficii din Câmpia Turzii şi Dej salariaţiiau declanşat o grevă spontană, semn că sunt alături de colegii din Bucureşti,
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marţi, că nu crede că se va întrerupe plata pensiilor în urma protestelor de la Poştă. potrivit mediafax.ro.
Câmpeanu a spus că mizează pe buna înţelegere a factorilor poştali, precizând că nu crede că cineva se poate gândi să nu plătească la timp pensia, şi aşa mică.
“Cred că sunt metode prin care să se poată face această plată, mai ales că sunt condiţii contractuale care trebuiesc îndeplinite”, a precizat ministrul.
Angajaţii Poştei sunt nemulţumiţi din cauza deciziei conducerii de a impune reducerea normelor de lucru. 10.000 de salariaţi ai Poştei Române sunt vizaţi de disponibilizări ori de diminuarea salariului, spun protestatarii.
Angajaţii sunt în a doua zi de proteste după ce ieri 14 oficii poştale din Capitală au oprit lucru.
După protestele de luni nu a existat nicio reacţie din partea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română.
Poşta Română se află pe lista companiilor ce trebuie privatizate, potrivit acordului dintre executiv şi FMI.
Protestele de la Poştă continuă. Oamenii au ieşit în stradă pentru a doua zi consecutiv nemulţumiţi de măsurile anunţate de conducere.
Marţi dimineaţă, 14 oficii poştale sunt închise, iar grev