Protestele angajaţilor Poştei Române iau amploare. Angajaţii poştei au oprit şi marţi lucrul, iar factorii refuză să iasă pe teren. Angajaţii se plâng că muncesc mult pe salarii mici şi în condiţii proaste. Greva poştaşilor are efecte şi asupra pensionarilor. Pentru 3 milioane de oameni pensiile ar putea ajunge cu întârziere luna aceasta.
Angajaţii din 14 oficii poştale din Capitală continuă protestele începute în urmă cu o zi, factorii poştali din alte unităţi anunţând că intenţionează să oprească lucrul, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, liderul filialei Bucureşti a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română, Marian Ciubeică.
Oficiile poştale 39, 35, 7, 53, 61, 6, 8, 38, 72, 20, 12, 82, 10 şi 4 din Capitală sunt închise în acest moment, alte unităţi urmând să fie închise.
Preşedintele filialei Bucureşti a SLPR susţine că după protestele de luni nu a existat nicio reacţie din partea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română, “nici măcar un telefon”, ceea ce face ca nemulţumirea oamenilor să crească.
Poştaşii au oprit lucrul şi la Cluj. Peste o sută de angajaţi din mai multe oficii poştale din judeţul Cluj au declanşat, marţi dimineaţă, o grevă spontană, în semn de solidaritate cu acţiunile colegilor din Bucureşti şi nemulţumiţi de diminuarea normelor de lucru.
“Peste o sută de angajaţi din cel puţin şase oficii poştale din Cluj-Napoca – oficiile nr. 1, 13, 11 şi 6, dar şi de la două oficii din Câmpia Turzii şi Dej – au declanşat o grevă spontană, în semn de solidaritate cu colegii din Bucureşti, dar şi în semn de protest faţă de diminuarea normelor de lucru. Este vorba despre angajaţii din tura de dimineaţă care au încetat activitatea şi au ieşit în faţa sediilor oficiilor, dar şi de factori poştali”, a declarat pentru Mediafax liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, Carol Şinka.
Peste 1.500 de poştaşi din 21 de oficii din