Umilinţa de la Direcţia de Asistenţă Socială Prahova continuă şi astăzi. O femeie de 83 de ani a fost transportată la spital după ce i s-a făcut rău în timp ce stătea la coadă, iar o altă femeie a leşinat, dar a primit ajutorul medicilor de la ambulanţă.
În clădirea Direcţiei de Asistenţă Socială Prahova, peste 200 de persoane cu dizabilităţi şi rude ale acestora se înghesuie şi acum pentru pentru o ştampilă sau o adeverinţă.
Cazurile bolnavilor umiliţi de stat nu se opresc aici. În urmă cu 2 ani, un bărbat de 64 de ani din Prahova, imobilizat la pat după un accident cerebral, a fost declarat apt de muncă de comisia de evaluare. La scurt timp a fost diagnosticat şi cu demenţă.
Soţia sa a cerut să i se evalueze oficial starea, ca să poată primi şi ea statut de însoţitor, însă cererea i-a fost refuzată. Bărbatul a decedat anul trecut.
Caz asemănător şi la Arad. Un bărbat paralizat, hrănit cu linguriţa, după un atac cerebral care l-a ţintuit la pat, a fost trimis la muncă de stat.
După ce a primit timp de 10 ani pensie de handicap, comisia de evaluare l-a declarat apt de muncă şi a refuzat să-i prelungească indemnizaţia.
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a vorbit, luni, în direct la Antena 3, despre această situaţie. „Doi reprezentanţi ai Ministerului Muncii vor merge la Direcţia de Asistenţă Socială Prahova pentru a verifica dacă evaluarea dosarelor pentru bolnavi este făcută corect”, a spus ministrul.
Potrivit celor spuse de Mariana Câmpeanu, în mod normal, persoanele cu handicap ar trebui programate pe ore, pentru a evita cozile interminabile.
Sursa:antena3.ro
Umilinţa de la Direcţia de Asistenţă Socială Prahova continuă şi astăzi. O femeie de 83 de ani a fost transportată la spital după ce i s-a făcut rău în timp ce stătea la coadă, iar o altă femeie a leşinat, dar a primit ajutorul medicilor de la am