Angajaţii din 14 oficii poştale din Capitală continuă protestele începute în urmă cu o zi. Lor li s-au alăturat şi angajaţii unităţilor din ţară, nemulţumiţi că cei din conducerea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) vor să impună un număr de zile neplătite şi să reducă programul de lucru pentru toţi salariaţii.
UPDATE 12.25: Protestul angajaţilor din Poşta Română s-a extins şi în Capitală, fiind închise 20 de oficii poştale şi Centrul de tranzit, locul în care ajunge toată corespondenţa şi de unde se distribuie către unităţi, a declarat preşedintele filialei Bucureşti a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română (SLPR), Marin Ciubeică.
Liderul filialei Bucureşti a SLPR a spus că angajaţii Centrului Tranzit s-au alăturat protestului declanşat de lucrătorii din oficiile poştale, în jurul orei 10.30 fiind întreruptă activitatea.
Marin Ciubeică a precizat că la Centrul Tranzit Bucureşti lucrează, în ture, între 600 şi 700 de persoane, în acest moment fiind în faţa instituţiei cei care erau de serviciu, adică aproximativ 150 de persoane.
UPDATE 11.15: Numărul angajaţilor Poştei Române din judeţul Cluj care au declanşat, marţi, o grevă spontană a ajuns la aproximativ 400, fiind întreruptă activitatea în 15 din cele 41 de oficii poştale din judeţ, potrivit Mediafax.
Liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, Carol Şinka, a declarat că în judeţul Cluj au declanşat greva spontană aproximativ 400 de angajaţi din 15 oficii poştale din cele 41 existente în judeţ.
„Oamenii au întrerupt activitatea şi au ieşit în faţa sediilor oficiilor pentru că se tem că nu vor face faţă greutăţilor de zi cu zi dacă li se reduc salariile în urma reducerii normei de lucru. Un angajat al Poştei are un salariu mediu de circa 1.000 de lei, iar unii dintre ei vor ajung cu salariile înjumătăţite. Din cei aproximativ 950 de angajaţi ai Poştei din judeţu