Angajaţii din 14 oficii poştale din Capitală continuă protestele începute în urmă cu o zi, factorii poştali din alte unităţi anunţând că intenţionează să oprească lucrul, protestele extinzându-se şi în ţară.
Liderul sindical al filialei Bucureşti, Marian Ciubeică a spus, pentru mediafax, că oficiile poştale 39, 35, 7, 53, 61, 6, 8, 38, 72, 20, 12, 82, 10 şi 4 din Capitală sunt închise în acest moment, alte unităţi urmând să fie închise. Preşedintele filialei Bucureşti a SLPR susţine că după protestele de luni nu a existat nicio reacţie din partea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română, “nici măcar un telefon”, ceea ce face ca nemulţumirea oamenilor să crească. Ciubeică a adăugat că “Este pentru prima oară în 23 de ani când se întâmplă aşa ceva”.
Preşedintele SLPR, Matei Brătianu, a declarat pentru mediafax, că acţiuni similare au loc şi în oficii poştale din Cluj. Liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, Carol Şinka, a afirmat , marţi, că au intrat în grevă spontană angajaţii de la cel puţin şase oficii poştale din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii şi Dej. Acesta nu a putut preciza cât va dura acţiunea de protest.
Peste 1.500 de poştaşi din 21 de oficii din Bucureşti au întrerupt lucrul luni, nemulţumiţi că cei din conducerea Companiei Naţionale Poşta Română vor să impună un număr de zile neplătite şi să reducă programul de lucru pentru toţi salariaţii. Poştaşii din Bucureşti sunt nemulţumiţi şi de faptul că le-a fost anulată o cursă pe zi, deşi aceştia sunt obligaţi să facă două curse zilnice din cauza volumului mare de corespondenţă.
Ponderea cheltuielilor salariale raportată la veniturile Poştei Române a crescut în perioada 2009 – 2012 de la 63% la 71%, comparativ cu o medie de 51% la operatorii poştali din Europa, situaţie care afectează competitivitatea companiei în contextul liberalizării pieţei serviciilor poştale. În acelaşi timp, v