Sfânta coabitare, la altarul căreia se închină marile cancelarii, a avut încă de la început în ea germenele confiscării justiţiei. Asta era una dintre mize, iar Băsescu, din varii motive, a capitulat.
Nicio coabitare din lume nu mă poate convinge că Traian Băsescu e obligat să-şi pună semnătura pe ruşinea numită Tiberiu Niţu. Aşa cumul de prostie, suficienţă şi aroganţă mai rar. Individul e pur şi simplu o calamitate! De abia a doua audiere de la CSM a fost lămuritoare: Niţu este produsul frăţiei de interese transpartinice care promovează nonvalorile, obedienţa cu muc şi sfârc, unsuroşenia politrucului de cursă lungă. L-aţi văzut ce relaxat era, cum debita cu zâmbetul pe buze glumiţe de trei parale, angajamente cu covrigi în coadă şi generalităţi menite să-i camufleze abisala neştiinţă, convins fiind că trocul va funcţiona uns! Din afacerea avizului pozitiv, CSM a ieşit complet decredibilizat, pentru că nu va reuşi să convingă pe nimeni că broscoiul râios de acum cinci luni, încondeiat în cele mai negre culori în motivarea deciziei, s-a metamorfozat într-un procuror competent, integru, cu viziune, coloană vertebrală şi rezultate în lupta anticorupţie. „Nu dă dovadă de iniţiativă în modernizarea managementului Ministerului Public“, scria CSM în noiembrie anul trecut. Acum da, că aşa-i linia. Lipsa „rechizitoriilor în materia conflictului de interese şi a corupţiei“ nu mai e nici ea un impediment, deşi tot CSM făcea tam-tam că aceasta este o „prioritate majoră“. Jenant!
CSM a capitulat total în faţa politicului, redevenind acea instituţie obedientă şi nereformată pe care rapoartele Comisiei Europene au arătat-o ani la rând cu degetul. O singură excepţie: raportul din 2012, făcut după evenimentele din vară, când CSM şi-a luat rolul în serios. A plătit însă scump: linşajul mediatic al