Reprezentanţii spitalelor din Vidra şi Panciu, împreună cu preşe-dintele Casei de Asi-gurări de Sănătate (CAS) Vrancea vor merge, astăzi, la Comisia de Arbitraj din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru a găsi o soluţie comună în vederea semnării contractului cadru. Reprezentanţii celor două unităţi sanitare au solicitat mediere la CNAS deoarece sumele alocate sunt insuficiente pentru desfăşurarea actului medical.
De asemenea, ieri, la sediul Prefecturii, a avut loc o întrunire între managerii spitalelor din Vrancea, şeful CAS, prefect şi şeful Direcţiei de Finanţe Publice, ocazie cu care s-au discutat mai multe aspecte referitoare la finanţarea unităţilor medicale cu paturi. S-a ajuns la concluzia că trebuie înaintată o adresă la CNAS, prin care să se solicite o suplimentare de buget, din fondul de rezervă. „Managerii spitalelor au solicitat o întrunire cu domnul prefect pentru a discuta modul de finanţare a unităţilor sanitare. Mâine (astăzi-n.r.) la ora 13.00 avem mediere la CNAS cu Spitalul Vidra şi Panciu, care nu sunt mulţumite de buget. Am stabilit că vom face cu toţii front comun şi vom solicita suplimentarea bugetului”, ne-a spus Mihai Copaci.
Săptămâna trecută, spitalelor vrâncene le-a fost mărit indicele de complexitate a cazurilor, care face parte din formula de calcul a bugetelor pe care le primesc unităţile me-dicale cu paturi. În urma demersurilor făcute către Ministerul Sănătăţii şi CNAS, valorile ICM-urilor au fost modificate astfel: la Spitalul Adjud de la 0,8082 la 0,8931, la Spitalul Panciu de la 0,8636 la 0,9286, la Spitalul Vidra ICM-ul a fost modificat de la 0,5657 la 0,8005, iar la Spitalul Judeţean de la 1,0171 la 1,0807. Până în prezent, nicio unitate spita-licească din Vrancea nu a semnat contractul de furnizare servicii cu CAS.
Reprezentanţii spitalelor din Vidra şi Pan