La prima vedere nu e nimic rau in pactul incheiat intre Biserica si Guvern. Pana la urma, orice forma de comunicare publica este binevenita.
Preotii vor promova la sate masurile Guvernului, mai ales cele privind finantarea agriculturii atat din fonduri europene, cat si de la bugetul de stat.
"Este vorba de sustinerea proiectelor Ministerului Agriculturii, in special cele pe fonduri europene. Oamenii de la tara sunt circumspecti atunci cand este vorba sa primeasca ceva gratis, asa cum se intampla in cazul fondurilor europene.
In zona rurala preotul este printre intelectualii satului si enoriasii ii cer sfatul cu privire la diverse probleme", a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica.
La a doua vedere sunt niste lucruri pe care nu le inteleg in aceasta poveste.
Ultima oara cand am verificat, eram un stat laic. Separatia dintre stat si Biserica era clara si treburile lor nu se amestecau.
Implementarea politicilor agricole trebuie facuta cu argumente rationale, nu cu stimuli mistici. Tinerii trebuie sa inteleaga ce e cu fondurile, care sunt avantajele, care sunt dezavantajele, nu sa ia decizii bazate pe indemnuri in care sa creada fara sa cerceteze.
Si ma intreb cati dintre preoti au cunostintele necesare sa explice cu adevarat o chestiune foarte complicata prcum aceea a fondurilor europene. Ar trebui mai intai sa fie ei lamuriti, sa faca un mic curs de initiere.
Pe de alta parte, in felul acesta, Guvernul isi recunoaste incapacitatea de a comunica eficient, de a argumenta. Daca are nevoie de stimuli mistici pentru a-i convinge pe oameni sa ia bani, pentru ca in esenta despre asta e vorba, problema e mare.
Ceea ce face necesara interventia preotilor, ceea ce face oamenii sa fie atat de reticenti a explicat comisarul europeana Daci