O grea lovitură au primit-o ecologiştii zilele trecute odată cu anunţul închiderii Magazinului “The Veg Shed” din Gloucestershire a Prinţului Charles, situat nu departe de reşedinţa sa, specializat în produse Bio.
Astfel, sucul de mere din Mălâncravul transilvănean, băutura preferată a Alteţei Sale, cam piperată la preţ, riscă să se oxideze în pivniţele domeniilor sale. Dulceaţa de 200 de lire (borcanul), adusă de la Viscri, pare a fi prea scumpă chiar şi pentru buzunarele britanicilor. De menţionat că ferma sa ardeleană a fost mutată recent din cauza costurilor ridicate cu producţia culturilor, crescute doar cu îngrăşăminte sută la sută organice.
Specialiştii consultaţi de media birtanică susţin că magazinul nu a avut niciodată o poziţie foarte bună, ci a fost amenajat în mijlocul naturii. Aşa că singurii clienţi erau turişii care se aventurau pe acolo.
Salvatorii Roşiei Montane au încercat să aducă la Fân-festurile propagandei anti RMGC fel de fel de producători bio. Nu le-a ieşit însă cu ţăranii din Viscri. Oamenii produceau pentru piaţa londoneză, nu aveau timp de insurecţii ecologiste. Şi iată şomajul bate şi la uşa moşiilor Prinţului Charles din Transilvania. Cu acest faliment se zdruncină programul ecologist al “uaciărilor” şi al reţelei din România a lui Stephanie Roth.
“Şura de legume” din Anglia nu mai are nevoie de produse sută la sută ecologice. În zadar e supărată Alteţa Sa Regală. 200 de lire un borcan de dulceaţă? Oare cât câştigau producătorii autohtoni pe dulceaţa asta, aproape la fel de scumpă ca aurul? Merge vreun ecologist să-i întrebe? Le-o fi fost prea bine şi acum tac. De mâine vor trece la coasa cu ziua de 50 de lei? Că doar nu a venit Soros în România să deschidă lanţuri de magazine bio şi să preia din forţa de muncă.
E mai uşor de scos comoara din grădină decât de vândut dulceţuri la