Primăria promite razii printre taximetrişti: Sunt vizate maşinile murdare şi cu probleme tehnice
Edilii vor să intensifice controalele în ceea ce priveşte siguranţa şi confortul oferit pasagerilor de către firmele de taximetrie. Nu de puţine ori, unele maşini se află într-o stare tehnică destul de proastă, ceea ce poate pune în pericol atât siguranţa pasagerilor, cât şi pe a celorlalţi participanţi la trafic, dar, uneori, şi curăţenia din interior lasă de dorit. Consilierul local Iulian Mara a precizat că în următoarea perioadă, reprezentanţii Primăriei, alături de cei ai Poliţiei Locale, ai Registrului Auto Român, dar şi ai Poliţiei Rutiere, vor intensifica controalele în trafic pentru a verifica starea tehnică a autoturismelor utilizate în taximetrie.
„Chiar şi eu am avut o experienţă mai puţin plăcută călătorind cu un taxi aparţinând unei companii din Braşov, care pe lângă faptul că avea destul de grave probleme tehnice, care putea fi sesizate din zgomotul produs de plăcuţele de frână sau de telescoape, la coborârea străzii Dobrogeanu Gherea, pentru a face economie la combustibil, şoferul a mai şi oprit motorul. Probabil avea o modificare făcută, ca să nu se blocheze volanul, dar nu este normal să se circule în asemenea condiţii, care pun pe toată lumea în pericol. Există o Lege a taximetriei care prevede o serie de aspecte obligatorii pentru maşinile din această categorie”, a precizat Iulian Mara.
Acesta crede că una dintre posibilele cauze pentru starea în care se află unele maşini sunt şi încasările destul de slabe, ţinând cont că tarifele sunt destul de mici în comparaţie cu alte oraşe de talia Braşovului. Tariful maximal aprobat de municipalitate este de 2,2 lei, dar numai 22 de taximetrişti îl practică, marea majoritate, 1.178, mergând cu preţul de 1,35 de lei pe kilometru. „Suntem un oraş turistic şi în condiţiile în care unele t