Senatorul Olosz Gergely şi-a dat demisia din Parlament spunând că este ţina unei campanii de denigrare. Efectul demisiei este însă mutarea dosarului său de corupţie de la Curtea Supremă la o instanţă inferioară. Surse juridice au arătat pentru gândul că la ultimul termen din dosar ceilalţi inculpaţi din dosar au anunţat judecătorii că vor să-şi recunoască vinovăţia. Astfel, o soluţie de condamnare a senatorului UDMR ar fi iminentă. Olosz a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Dosarul lui Olosz este judecat la Curtea Supremă de acelaşi complet care l-a condamnat în fond pe Adrian Năstase.
În rechizitoriul dosarului în care Olosz Gergely a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, procurorii spun că parlamentarul a primit 400.000 de lei în parcarea Parlamentului. Banii i-au fost daţi de către reprezentantul unor companii private. În schimbul banilor, Olosz şi-ar fi folosit influenţa pentru a facilita acestor companii contracte cu CEZ România, cu Ministerul Agriculturii şi cu alte instituţii din subordinea ministerului.
Colegii de dosar ai lui Olosz îşi recunosc vinovăţia
Curtea Supremă a judecat în acest dosar, în care Olosz a fost trimis în judecată alături de alţi patru inculpaţi, patru termene. Potrivit unor surse juridice, la ultimul termen, pe 15 aprilie, co-inculpaţii în dosar au anunţat instanţa că doresc să se prevaleze de articolul 320 indice 1 din Codul de Procedură Penală care prevede că în cursul procesului inculpaţii îţi pot recunoaşte vinovăţia. Potrivit acestui articol procesul penal se desfăşoară mai rapid, după recunoaşterea vinovăţiei instanţa deliberând pe probele din dosar fără prea multe dezbateri.
Inculpaţii care îşi recunosc vinovăţia beneficiază de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege.
O sentinţă de condamnare era iminentă
Consecinţa a