Activităţi cu scopul preţuirii trecutului s-au organizat recent la Dângeni.
Ca în fiecare an, ziua de 9 mai a fost întâmpinată de instituţiile de cultură şi învăţământ din comuna Dângeni prin diverse activităţi, incluse în proiectul educaţional ,,Arc peste timp”. Proiectul coordonat de profesorul Andrei Constantin s-a desfăşurat în zilele de 8, 9 şi 10 mai şi a cuprins activităţi educative realizate de elevi îndrumaţi de cadrele didactice de la Şcoala 1 Dângeni, Şcoala Hulub şi Şcoala 2 Iacobeni. Au mai fost implicate în desfăşurarea proiectului, Biblioteca Comunală Dângeni şi Subfiliala Asociaţiei ,,Cultul Eroilor” Dângeni.
Obiectivele au vizat înţelegerea dublei semnificaţii istorice a zilei de 9 mai, creşterea interesului elevilor pentru trecutului istoric al poporului român, afirmarea idealului de independenţă în operele scriitorilor, cunoaşterea aportului armatei române la cucerirea şi apărarea independenţei României, formarea atitudinii de preţuire şi admiraţie faţă de înaintaşi.
„Un rol important în cadrul activităţilor l-a avut integrarea istoriei locale în contextul istoriei naţionale” a declarat profesorul Constantin Andrei.
Activitatea a debutat la Biblioteca Comunală, prilej cu care bibliotecara Claudia Popa, a prezentat tema ,,Războiul de independenţă, în operele scriitorilor noştri”. După expunere, elevii au recitat din poeziile lui Alecsandri.
Pe 9 şi 10 mai, şcolile 1 Dângeni şi 2 Iacobeni au găzduit activitatea ,,136 de ani de la independenţa de stat a României şi 68 de ani de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial în Europa”. După prezentarea datelor istorice, a unor documente de istorie locală şi filme istorice, elevii Bianca Huzum, Georgiana Adam, Sorina Bobiştenu, Roxana Bordeianu, Irina Popovici, Mihaela Humă, Cătălina Prodan, Iuliana Muraru şi Irina Sararu au recitat poezii.
Pe 9 mai, la Şcoala